Kad Perubatan 2021 (Medical Card Tahun 2021) AIA Public Takaful

By | June 11, 2010

Pendaftaran Medical Card boleh dibuat secara online 

ASSALAMUALAIKUM…

Jika anda sedang tercari-cari atau sedang membuat survey pelan medical card mana yang terbaik dan memenuhi keperluan ketika wabak Covid-19 yang sedang menular, maka anda telah datang ke tempat yang tepat. Saya akan bantu anda untuk mendapatkan pelan medical card yang terbaik, memenuhi keperluan, medical card patuh syariah dan yang penting kena dengan bajet anda.

2 PILIHAN KAD PERUBATAN, STAND ALONE DAN INVESTMENT LINK (PLAN HIBAH)

Kad Perubatan AIA  Public Takaful boleh diambil menerusi dua jenis pelan, iaitu pelan stand alone di mana anda hanya akan mendapat manfaat kad perubatan sahaja, dan pelan investment link di mana anda akan mendapat manfaat lain seperti pampasan kematian, kemalangan dan sebagainya. Untuk pelan investment link, pampasan kematian boleh dihibahkan kepada orang yang tersayang semasa kita sudah tiada. Pemberian hibah tidak tertakluk kepada pembahagian faraid, dan penerima hibah akan menerima 100% wang pampsan tersebut.

MEDICAL CARD STAND ALONE

Pelan kad perubatan stand alone selain menawarkan pelan untuk individu, pelan ini juga menawarkan pelan keluarga untuk 6 ahli keluarga yang terdiri daripada suami, isteri dan 4 orang anak. Setiap ahli keluarga akan memperoleh manfaat tersendiri tanpa perlu berkongsi dengan ahli keluarga yang lain.

Kadar caruman medical card adalah mengikut umur dan jantina. Hubungi saya untuk mendapatkan caruman bulanan untuk anda dan keluarga.

 

PENDAFTARAN SECARA ONLINE 

Pendaftaran boleh dibuat secara online untuk kemudahan anda terutama pada waktu penularan Covid-19 ketika ini. Dapatkan cashback 20% untuk 2 bulan caruman pertama apabila mendaftar secara online dengan saya.

KELEBIHAN KAD PERUBATAN DARI AIA PUBLIC TAKAFUL

✅ Pembaharuan dijamin setiap tahun
✅ Hospital panel seluruh Malaysia
✅ Pengalaman luas pihak AIA dalam menyediakan pelan kad perubatan terbaik sama ada untuk individu mahupun korporat.
✅ Kemasukan tanpa deposit ke hospital panel platinum
✅ Tempoh menunggu yang pendek untuk surat jaminan (GL) di hospital panel platinum

APA ITU HOSPITAL PANEL PLATINUM?

Kad perubatan AIA Public Takaful menawarkan pengalaman VIP apabila anda berada di hospital panel kategori platinum di bawah AIA. Di hospital platinum ini terdapat kaunter khas untuk pemegang kad perubatan AIA bagi memudah segala proses kemasukan hospital dan pengeluaran surat jaminan daripada pihak AIA.

Contoh Hospital Platinum di Lembah Kelang:

  • Columbia Asia Hospital Setapak

  • Prince Court Medical Center

  • Avisena Specialist Hospital

  • Sunway Medical Center

  • Columbia Asia Hospital Cheras, Puchong, Bukit Rimau & Klang

Senarai penuh boleh didapati pada aplikasi di bawah.

SENARAI HOSPITAL PANEL

Senarai hospital panel AIA Public Takaful boleh didapati menerusi aplikasi mudah alih MYAIA  yang boleh dimuat turun dari Google Play dan Apple Apps Store.

 

 

Hubungi saya SEGERA untuk mendapatkan  sesi rundingan PERCUMA dan mendapatkan pelan terbaik untuk anda dan keluarga anda. 

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, mendapatkan sebut harga dan membuat pendaftaran segara:

Saya boleh dihubungi di talian 019-3781629 (SMS/WHATSAAP/CALL) atau emel saya [email protected]

ATAU boleh tulis pertanyaan di ruangan komen di bawah. Saya akan balas menerusi emel. Tetapi balasan yang lebih pantas adalah menerusi WhatsApp.

PENDAFTARAN BOLEH DIBUAT SECARA ONLINE

MUAT TURUN EBOOK PERCUMA.

TERIMA KASIH.

327 thoughts on “Kad Perubatan 2021 (Medical Card Tahun 2021) AIA Public Takaful

  1. Azizi Zulkefli Post author

    Rasanya perbezaan paling ketara adalah had tertinggi seumur hidup. Had seumur hidup tertinggi Takaful Ikhlas RM400,000, MAA Takaful RM600,000. Takaful ikhlas, medical card boleh diperbaharui sampai umur 70 tahun tapi MAA Takaful sampai 80 tahun. Medical card MAA Takaful ada khairat kematian RM5000, tapi medical card Takaful IKhlas takda. Rasanya medical card Takaful Ikhlas agak mahal sedikit bagi orang yg berumur 20 tahun ke atas berbanding MAA Takaful. Jadi Cik Zahida boleh pilih sape yg best.

    Reply
  2. zahida

    saya takde medical card lagi. tapi agent insurans selalu promote kate medical card mereka terbagus. orang cakap etiqa lambat dapat claim. prubsn takaful tak tau pulak. yang selalu dengar takaful ikhlas medical card mahal dan tak banyak kelebihan kepada kita. anyway, thanks for sharing.
    .-= zahida´s last blog ..Yes, sudah pindah rumah baru =-.

    Reply
    1. Mazlan

      AIA Takaful claim laju. Summit claim dalam 2 hari dh approved. Tu pengalaman saya guna AIA Takaful,

      Reply
  3. Azizi Zulkefli Post author

    Semua agent takaful atau insurans akan kata medical card mereka yg terbagus, biasala tu, ayat2 untuk pujuk customer. Cuma persoalannya terbagus dari segi apa. Medical Card Etiqa Takaful dan PruBSN Takaful ada ko-takaful 10%. Peserta kena bayar 10% dari jumlah bil perubatan yg dikenakan. MAA Takaful takda ko-takaful, bil perubatan ditangung 100%

    Reply
  4. Azizi Zulkefli Post author

    Betul, medical card penting pada saat2 genting. Ada kalanya hospital kerajaan tak mampu nak menampung jumlah pesakit yg dah semakin ramai. Alternatifnya hospital swasta. Cuma hospital swasta ni perlu duitla. Kalau ada medical card, duit dah tak jadi soal lagi untuk dapatkan rawatan segera dan terbaik.

    Reply
  5. Azizi Zulkefli Post author

    Sori bro, aku lupa nk contact balik. Nnt aku emel.

    Reply
  6. Syed Mohamad Yusrie

    alhamdulillah, terima kasih kepada saudara azizi zulkefli diatas penerangan yang begitu firm. orang sebeginilah/agen beginilah yang harus kita cari…penerangan ada kualiti…SEMOGA SAUDARA BERJAYA

    Reply
  7. Jun

    Assalam,

    Suami saya bercadang nak ambik MAA smart medic ni untuk anak2, cuma saya nak tanya kalau untuk kami berdua saya isteri 31 dan suami 37 ada harapan ke nak dapat cover insuran ni, memandangkan suami ada darah tinggi, cuma tak merokok. Saya alhamdulillah setakat ni tiada masalah.Adakah procedure untuk dptkan coverage susah bagi suami khususnya?

    Terimakasih.

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Rujuk emel puan. Sy dah emelkan jawapan saya. TQ

      Reply
  8. Maslina

    As-salam,

    Saya dan suami memang sedang mencari2 medic card yg tbaik dan sesuai dgn kemampuan kami. kami mempunyai 2 orang anak busia 2-4 thn dan kami berusia 32 thn. adakah plan medic card utk keluarga & mana yang lagi baik individual atau keluarga. untuk pengetahuan kami semua telah memiliki life insurance. TQ

    Reply
  9. Azizi Zulkefli Post author

    Salam,

    Untuk makluman, buat masa ini semua pengendali takaful di Malaysia tidak menawarkan pakej medical card untuk keluarga, medical card ditawarkan mengikut individu. Di Malaysia, hanya MAA Takaful sahaja yg menawarkan medical card stand alone dgn kemudahan byrn bulanan, yg mana tidak perlu digabungkan dgn pelan takaful hayat (Life Takaful).

    Adalah lebih baik sebenarnya memiliki secara individu kerana kita punya pilihan untuk membatalkan mana2 polisi yg tidak diperlukan lagi. Sbg contoh, jika anak sudah dewasa, sudah tentu dia ingin memiliki polisi sendiri, maka polisi medical card yg dicarum ibu/bapa boleh dibatalkan. Jika ambil pakej, terpaksa bayar jgk utk pakej walaupun anak dak ambik polisi sendiri

    Bagi anak puan yg berumur 2-4 tahun, sumbangan untuk medical card adalah RM56 sebulan (Had tahunan RM50,000). Manakala untuk puan dan suami berumur 32 tahun, RM67 sebulan (had tahunan RM100,00). Ini bermakna jumlah caruman medical card untuk seluruh keluarga puan ialah RM246 sebulan.

    Reply
  10. wawa

    salam,
    cuma nak kepastian. Kenapa medical card hanya utk indiv? ada tak medical card yang boleh cover untuk semua anak… especialy utk yang mcm sy ade 5 org anak…. kalau nak amik stp org.. minimum 5 x 50 = 250 sebulan dah, tapi tak tahu mana satu anak yg benar2 perlu. Saya keja gomen, setakapt ni tak pernah ada medic card.

    Reply
  11. Azizi Zulkefli Post author

    Salam,

    Setakat ni produk2 bawah takaful mmg takde menawarkan pelan medical card untuk keluarga. Kenapa? Itu sy tak tau sbb kelulusan untuk produk2 takaful bergantung kepada Bank Negara Malaysia.

    Tetapi kalau di bawah insurans konvensional, syrkt AIA kalau tak silap ada tawarkan medical card untuk famili. Tapi yg ni tak ikut syariah sbb produk konvensional.

    Reply
  12. norain salleh

    salam,

    saya agen maa takaful cawangan alor star..bwh mc encik yahaya…emm…tak ada soalan nak aju…tp update selalu ye blog..mungkin jawapan encik..blh bantu saya if saya hadapi masalah dgn klien yg aju soalan yg sama.thanks 🙂

    Reply
  13. Azizi Zulkefli Post author

    Sama2, kita sesama ejen MAA Takaful harus saling membantu kan. Insyaallah, sy akan cuba update blog ni sekerap mungkin.

    Reply
  14. riduan

    salam….
    saya berumur 37 dan wife 33 tahun… anak 3 org 2 hingga 6 tahun, keja gomen dan tidak merokok.
    boleh tak quote utk saya premium…
    ok thanks

    Reply
  15. Azizi Zulkefli Post author

    Sy dah email quotation ke e-mel tuan. TQ.

    Reply
  16. Yusri

    Salam,
    Sila quote utk saya Pelan 1 (MAA TAKAFUL SMART MEDIC 100)

    Isteri, tahun depan 34 tahun (tidak merokok)

    Anak lelaki, tahun depan 3 tahun.

    Boleh ke bayaran bulanan dari bulan pertama hingga seterusnya dibuat melalui kad kredit? Office di mana?

    URGENT

    Reply
  17. Pingback: MAA Takafulink Wanita | Teralogies - Inovatif, Kreatif, Kritis

  18. Mohd.Anuar bin Nasri

    En.Azizi…saya akan berumur 44 tahun dan wife saya akan berumur 41 tahun..both next birthday la ni…ada 3 orang anak perempuan berumur antara 6 hingga 12 tahun…..saya sedang mencari Medical Card utk ‘satu family’ dimana saya sebagai payor dan dengan sekeping kad boleh diguna oleh isteri saya ketika ketiadaan saya disisi bagi tujuan kemasukan kemana-mana panel hospital secara ‘cashless admission’…sebab kadang2 hospital mintak deposit dulu baru boleh admit…..kalau boleh bagitahu sekali berapa anggaran premium setahun.

    Reply
  19. Othman

    Salam,
    saya berumur 40 tahun dan berat 130kg, tinggi 170cm. Sekarang memgambil ubat darah tinggi dan tidak merokok. Untuk mencarum kad perubatan ini adakan saya perlu menjalani pemeriksaan kesihatan dan adakah kadarnya bayaran lebih tinggi daripada yang normal.

    Sekian, terima kasih

    Reply
  20. nas

    1. Saya 31 thn, merokok.. xpernah masuk wad mane2 hospital (xde penyakit setakat ini)..Plz quote utk saya premium terbaik..tq
    2. (Pelan takaful anda tidak akan lengkap jika sekiranya anda hanya memiliki kad perubatan tanpa mengambil pelan takaful hayat). Soalan: jika ambil Kad perubatan biasa shj covered x jika saya xcident dan masuk icu & wad 30hari?
    3. Semua kad perubatan company insurans sama ke asingkan faedah kad perubatan dan pampasan kematian/kemalangan?
    4. Adakah kad perubatan MAA covered rawatan pesakit luat di klinik swasta / panel hospital?
    5. Isteri saya ambil Pru Biasa 8bln..boleh tahu bagaimana nak stop dgn company tu? boleh berikan perbandingan antara Pru, Prubsn dan MAA…

    setakat ini MAA yg terbaik in web!!! TQ

    Reply
  21. Azizi Zulkefli Post author

    Sila rujuk emel tuan, sy dah jwb soalan2 tuan.

    Reply
  22. Azizi Zulkefli Post author

    Terima kasih kepada semua pelawat yg sudi menjadi pelanggan saya dan menjadi pemegang polisi MAA Takaful. Anda semua telah memilih produk yg tepat dan dapat memenuhi keperluan perlindungan anda.

    Reply
  23. yan

    Saya berumur 30 tahun tidak mengalami sebarang penyakit kritikal begitu juga dengan anak perempuan saya berumur 8 tahun mempunyai kesihatan yang sempurna , alhamdulilah.

    Sebagai persediaan , saya ingin mendapatkan kad medical seperti ini.oleh sediakan quotation untuk saya dan anak perempuan saya ini.

    Sekiranya saya atau anak perempuan saya ingin mendapatkan rawatan sebagai pesakit luar di hospital swasta adakah ianya ditanggug sepenuhnya ? bagaimana degan kos diagnosis yag dilakukan seagai contoh ujian darah , x-ray , scan…

    Minta jwp persoalan saya ini

    Reply
  24. Umi

    Perlu kan penjelasan. Jika saya dah sakit dan guna medical card ni, adakah ada jaminan boleh renew untuk tahun berikutnya?

    Reply
  25. fida

    maksudnya maa takaful xde plan utk famili la ye….

    sy mmg takde med cd ni, tlg htr proposal bole…

    sy 32, ank2 8, 7, 5 dan hsbd 50

    bagaimana pula klu sy ni berat 130kg, tinggi 172cm tp so far alhamdulillah takde drh tggi, kencing manis

    tq

    Reply
  26. Azizi Zulkefli Post author

    Kepada mereka yg berminat untuk mengambil medical card dgn MAA Takaful tetapi pernah ada rekod masuk hospital disebabkan penyakit yg bukan kritikal dan penyakit tersebut sudah sembuh, masih boleh lagi mohon untuk medical card. Tetapi pihak MAA Takaful ada kemungkinan akan minta buat medical check up. Kos untuk medical check up akan ditanggung oleh pihak MAA Takaful.

    Bagi yg ada darah tinggi tapi masih di peringkat awal, masih juga boleh mohon. Anda juga mungkin akan diminta buat medical check up.

    Semua medical check up akan dilakukan di klinik panel MAA Takaful dan kos akan ditanggung.

    Sekian untuk makluman. Terima kasih kpd semua client sy yg telah membuat permohonan medical card melalui saya.

    Reply
  27. restu embun

    Salam Tuan,

    Saya ingin bertanya, ada tak produk MAA takaful yang mana caruman premium (e.g smart medic 100….etc) akan dikira sebagai sebahagian daripada pelaburan, yg mana sejumlah pulangan akan dikembalikan apabila cukup tempoh.TQ

    Reply
  28. Azizi Zulkefli Post author

    Salam,

    Ada tuan. Produk takaful berkaitan pelaburan ni dinamakan MAA Takafulink. Produk ni dah menang anugerah Produk Takaful Paling Cemerlang 2009 & 2010.

    Pelan MAA Takafulink ni menawarkan manfaat pelaburan, simpanan dan perlindungan di dalam satu pelan. Tuan boleh mendapat keuntungan dan simpanan beserta perlindungan dari pelan ini. Keunikkan pelan ini berbanding produk2 takaful atau insurans yg ada di pasaran ialah pengeluaran wang yang tidak perlu menunggu tempoh matang. Wang pelaburan boleh dikeluarkan pada bila-bila masa dengan pengeluaran minima RM500 dan meninggalkan baki minima di dalam akaun sebanyak RM1000. Ini bermakna jika akaun pelaburan telah mempunyai baki sebanyak RM2000, RM1000 bolehlah dikeluarkan dengan meninggalkan baki RM1000.00. Keuntungan pelaburan yang dicatatkan pada tahun lepas ialah RM12%.

    Pelan MAA Takafulink ini juga boleh digabungkan dengan pelan medical card dan boleh dijadikan sebagai simpanan untuk haji dan pelan simpanan untuk pengarah syarikat.

    Di bawah adalah contoh2 pelan MAA Takafulink

    MAA TAKAFULINK SIMPANAN HAJI
    MAA TAKAFULINK WANITA
    MAA TAKAFULINK DIRECTOR PROVIDENT FUND

    CONTOH-CONTOH PELAN MAA TAKAFULINK

    Terima kasih

    Reply
  29. Ladybird

    Hi, i nak tanya, MAA Takaful ni cover untuk mengandung dan bersalin ke? If yes, boleh bg details tak?

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Mana-mana medical card dalam dunia ni mmg tak cover kes2 mengandung atau bersalin. Tapi, kalau puan ambil pakej Takafulink Wanita, ada perlindungan untuk komplikasi kehamilan.

      Reply
  30. zainab

    saya berumur 32tahun..ibu kepada 3 anak..setakat nie tiada masalah kesihatan cuma pernah bengkak tonsil yang tak serius..adakah saya layak?? Dan berapa premiumnyer??Adakah tonsil saya dianggap penyakit sedia ada dan tak layak dilindungi??
    Kena buat medical check up tak??

    Reply
  31. Lufti

    Kalu amik maa takaful smart medic nie bayaran tahunan bertambah ikut umur ye? kalau budget RM200 sebulan dan nak tiga2 (simpanan, pelaburan, perlindungan) apa yang dicover? saya umur 26 tak merokok tapi ada asma masa kecil.

    Reply
  32. marjan

    assalamualaikum..tahniah kpda semua ejen2 yg bersemangat mempromosi produk..sy ada sedikit persoalan menngenai takaful..seprti yg sedia maklum medic card maa takful lbh murah berbnding takaful lain..sy tdk faham bahagian pembyran smart medic yg bertambh ikut umur.boelh tolg jelaskan.adakah ini bermksud not fixed byaran dia..satu lg kwn2 saya menjadi ejen berbagai syarikat takaful n sibuk mempromosi seperti MAA,etiqa, pru bsn dan ikhlas..soalan sy apa beza management maa insurance n maa takaful?.tqvm

    Reply
  33. Azizi Zulkefli Post author

    Promosi Takaful Aidilfitri!!

    Daftar mana2 pelan Takafulink @ medical card dari 29 Ogos – 8 September 2010, anda layak untuk dapat diskaun 15% untuk 2 bulan caruman.

    Cth: Jumlah caruman 2 bulan RM100, anda hanya perlu bayar RM85 shj, jimat RM15!!

    Hubungi sy skrg!

    Reply
  34. Yana

    Salam,

    Boleh bagi quotation utk medical bg suami saya, umur 27 tahun (lahir tahun 1983), xder penyakit bahaya.
    tq.

    Reply
  35. Norhizan

    En. Azizi,

    Mintak quotation utk maa smart medic:
    Suami-47 tahun
    Saya- 42 tahun
    Anak- 4 orang- 13,8,5,3 tahun

    Semua tiada penyakit berbahaya.

    Terima Kasih.

    Reply
  36. mOHD aslam

    salam .. mohon bantuan untuk quatation untuk umur 25tahun dan 28 tahun perempuan . takafulink dan smart medic

    Reply
  37. aiman

    boleh tak nak ambik medical card dan elaun harian hospital sahaja… Contoh masuk wad dapat 100/day.. takaful hayat tak perlu.. sebab dah ada dengan pengendali lain (etiQa)..

    Reply
  38. Azizi Zulkefli Post author

    Aiman:

    Tak boleh tuan, elaun hospital adalah manfaat tambahan yang ada dalam pelan Takafulink (takaful hayat). Kalau nak elaun hospital, kena ambil sekali dgn takaful hayat.

    Polisi Etiqa tuan takda bagi elaun hospital ke?

    P/s: Sy tak boleh emel ke emel tuan. Tendang balik.

    Reply
  39. As

    salam, encik maaf sy kurang arif tentang medic card ni, minta penjelasan ya,
    1) adakah MAA ni berlandaskan syariah?
    2) adakah pembayaran untuk medic card, setiap bulan kena bayar rm665 (mengikut pelan)? kalau suami isteri, berat juga tu..
    tq

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Kalau ambil medical shj tanpa pelan takafulink dan masuk hospital kerajaan, memang dapat elaun harian khas untuk hospital kerajaan.

      Tapi kalau ambil pelan lengkap mcm pelan Takafulink Wanita, tak kisahla masuk hospital swasta atau kerajaan, tetap akan dapat elaun hospital sama ada elaun hospital biasa atau akibat komplikasi kehamilan.

      Reply
  40. shidah, JB

    salam. Saya kurang jelas tentang medic card ini. Boleh jelaskan dengan terperinci tak?? minta quatation untuk isteri (24thn), suami (30thn) dan anak (2thn).. harap mendapat jawapan awal.. Terima kasih..

    Reply
  41. badrur

    saya ingin bertanya,en mengatakan medic card ni stand alone tidak perlu memiliki pelan takaful lain tetapi di bawah website in juga en mengatakan tidak medic card tidak lengkap tanpa mengambil takafullink.mohon penjelasan.
    satu perkara lg adakah medic card ini dapat cover untuk pembedahan and implant seperti pembedahan tukar sendi lutut..

    Reply
  42. Azizi Zulkefli Post author

    Sy katakan tidak lengkap sbb kalau ambil medical card shj, tanpa ambil life takaful mcm takafulink, kalau meninggal dunia, tak dapat apa2 pampasan kematian sbb pampasan kematian ada bawah pelan life takaful.

    Kalau nk ambil medical card shj pun boleh tapi cover bil2 perubatan dan wad shjla.

    Medical card ni memang cover utk pembedahan, tak kira apa pembedahan pun asalkan masuk wad.

    Reply
  43. badrur

    thanks..blh tak en beri qoutation untuk medic card ibu saya berumur 46 tahun dan tidak mempunyai apa2 penyakit sekarang ini.birthday ibu saya 12/3/1964

    Reply
  44. liza

    sekiranya baru 6 bulan saya mengambil insurans ini, sy disahkan mengidap endometriosis, adakah pihak ins akan cover kos pembedahan? kerana ada yg mengatakan bahawa perlu menggunakan wang sendiri terlebih dahulu dan claim kemudian kerana belum cukup setahun mengambil insurans ini.

    Reply
  45. linda

    kalo amk kad medical ni bleh gune ke utk sakit yg sikit2 mcm demam ker dan g hosp swasta?

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Linda: kalau demam tu memerlukan rawatan dalam wad, boleh guna medical card ni. Yg penting kena masuk wad.

      Liza: Untuk medical card, tempoh menunggu untuk penyakit2 kritikal tertentu adalah 120 hari. Selepas 120 hari, medical card akan cover semua penyakit. Tak perlu keluar duit dulu atau tunggu sampai setahun.

      Reply
  46. MAHATHIR bIN mOHAMAD tAJUDIN

    BOLEH SY BERTANYA?BERAPA KOS JIKA SAYA NAK AMBIL PELAN CARD PERUBATAN DAN PELAN LIFE TAKAFUL.NAMA MAHATHIR BIN MOHAMAD TAJUDIN.TARIKH LAHIR 26/03/1977.DAN APA BENEFIT YANG SAYA DAPAT.UNTUK MAKLUM SAYA TIDAK MEROKOK DAN TIADA APA2 PENYAKIT LAGI.UNTUK SIMPANAN BERAPA % KEUNTUNGAN SETAHUN?TQ

    Reply
  47. Azizi Zulkefli Post author

    Saya dah emelkan pelan RM150 sebulan ke emel tuan. Terima kasih.

    Reply
  48. Nahar

    Saya bercadang nak ambil utk wife saya, berumur 32 thn.
    boleh berikan quotation utk stand alone card
    dan quotation yg lengkap dgn life skali.

    saya ada jumpa beberapa agent lain sblm ni, kini saya dalam proses penilaian.
    nak tanya sikit, mmg MAA tak ada  co takaful ker ?? wow
    kalau tukar wad dari yang kita entitle camna plak ada charge2 tersembunyi tak ?
    kalau dah claim effect tak pada saving kita?
    harga permium neningkat sejajar dgn umur tak ?

    Reply
  49. zieha

    salam.saya ada soalan sket. kalau saya amek medical card sahaja, rm55 yg saya bayar tiap2 bulan tu akan burn ke?ke akan terkumpul sampai satu waktu saya akan dpt balik sebahagian drpd jumlah tu? dan apa akan jd sekiranya tiba2 saya stop byr caruman tu? TQ.

    Reply
  50. Azizi Zulkefli Post author

    Kalau ambil medical card sahaja, bayaran yang dibayar to memang consider burn kalau takda buat apa2 claim. Kalau stop bayar polisi akan ditamatkan dan takda sebarang pulangan atau nilai simpanan akan diberikan. Kalau nak yg ada simpanan, ambil sekali dengan pelan takafulink.

    Reply
  51. jamilah mohamed

    salam. suami umur 51 thn oct ni. nak ambik medical card premium pling minimum berapa. pas tu nak tnya insuran life yang cover kematian dan kecactan kekal etc. paling  murah berapa. husbnd merokok. kerja lori driver. tiada sebarang sakit bahaya. tadi tngahari saya ada cal tuan. harap balas segera. terima kasih

    Reply
  52. fyda

    nak tny. kalau kita meninggal, xdpt pampasan ke pada kelurga? kalau kita lumpuh?? let say kita ni sihat, xde masuk hospital.. simpanan mcm mana? 

    Reply
  53. Azizi Zulkefli Post author

    Kalau ambil medical card sahaja tanpa pelan takaful hayat, ada khairat kematian RM5000 yang akan diserahkan kepada waris kalau meninggal. Cuma simpanan memang takda kalau ambil medical card sahaja.

    Kalau nak sekali dengan pampasan dan simpanan, ambil pelan takaful hayat dan medical card sekali mcm pelan Takafulink Wanita yg saya letak kat atas. Kalau ambil pelan Takafulink Wanita tu, semua manfaat dapat termasuklah medical card, pempasan kematian, HUK dan sebagainya.

    Reply
  54. arif

    Salam. Kalau ambil medical card dan takaful hayat, adakah bayaran untuk medical card dikira sebagai simpanan juga? Maksud saya, kalau medical card jarang digunakan (atau guna untuk jumlah sedikit sahaja), adakah sebahagian bayaran untuk medical card itu akan dikira sebgai simpanan dan dikembalikan?

    Reply
  55. Azizi Zulkefli Post author

    Bahagian medical card memang takda simpanan dan takkan dikembalikan kalau tak pernah guna. Hanya bahagian takaful hayat atau takafulink sahaja yang ada nilai simpanan

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Kalau ambil medical card sahaja tak dpt apa2 tapi kalau terminate Takafulink yg ada medical card, akan dapat nilai yang ada dalam akaun simpanan.

      Reply
  56. Mohd Safri

    Assalam…En. Azizi,

    Mintak quotation utk maa takafulink:
    Anak 1 – 7 tahun
    Anak 2 – 3 tahun
    Semua tiada penyakit berbahaya…insyaAllah.

    TQ.

    Terima Kasih.

    Reply
  57. Iffah

    Salam,

    Saya ingin bertanya mengenai simpanan selepas umur 65 tahun dalam Takafulink Wanita, sekiranya kita pernah claim medical card adakah ia menggangu nilai simpanan kita?

    Boleh kah En berikan contoh kiraan jumlah ko takaful yang perlu saya bayar sekiranya saya kena tukar bilik daripada RM150 (pelan 1) ke bilik RM200 (pelan 2)?
    Perkataan ini saya ambil drp brosur Smart medic 100 mengenai ko takaful 10%
    ” Orang yang dilindungi hendaklah menanggung 10% drp jumlah manfaat yang lain yang telah diterangkan dalam jadual faedah bagi setiap tuntutan”

    Soalan saya: Saya perlu tanggung 10% daripada yang dicaj atau 10% drp jumlah perbezaan manfaat pelan 1 ke pelan 2 shj?

    Terima kasih

    Reply
  58. Azizi Zulkefli Post author

    Salam,
    Kalau ada buat apa-apa claim medical card takkan beri kesan kepada simpanan.
    Dalam isu ko-takaful, ada dua situasi.
    Situasi pertama, kalau puan maklumkan kepada pihak MAA Takaful yang puan upgrade bilik, ko-takaful takkan dikenakan dan puan hanya perlu bayar beza harga bilik. Puan boleh maklumkan sendiri atau minta ejen yang bagitau. Sbg contoh puan layak bilik ZRM150 tapi puan tukar ke bilik RM200. Jadi puan hanya bayar RM50 x jumlah hari yg puan masuk wad.
    Situasi kedua, kalau puan tak maklumkan yg puan upgrade bilik, puan perlu bayar ko-takaful 10% dari jumlah bil + beza harga bilik. Kalau bil RM3000 puan kena, puan kena bayar RM300. Tapi puan boleh claim balik berapa puan dah bayar untuk ko-takaful dengan bagi resit original kpd pihak maa atau ejen, nanti puan akan dapat balik ko-takaful yg puan bayar tu. Tapi bayaran beza harga bilik tetap kena bayar dan tak boleh claim

    Reply
  59. nor hanita bt mohamad

    saya dah ada medical card maa ni, saya ambil pada 28/12/2010. jadi boleh ke saya gunakan kad tersebut serta merta,  dari segi apa kegunaannya , adakah sakit deman dll sebab agen kata kena joint setahun dulu baru boleh guna. apa yang saya tahu cuma kemalangan sahaja boleh guna serta merta

    Reply
  60. Azizi Zulkefli Post author

    Kalau kes kemalangan akan cover serta merta, tetapi penyakit2 lain kena tunggu selepas 30 hari dari tarikh kelulusan dan penyakit2 khas macam kanser 120 hari dari tarikh kelulusan.

    Reply
  61. Jan

    Benarkah maklumat yg saya terima bahawa SmartMedic 100 ini akan ditamatkan ?

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Saya pun tak pernah dgr tuan pasal ni. Yg saya tahu produk SmartMedic ni akan dinaiktaraf dari segi manfaat untuk menggantikan manfaat sedia ada.

      Reply
  62. m.ikbal

    tolong kirakan saya punya quotation:

    umur 44 tahun, mampu untuk bayaran sekitar below rm100 p/month.

    bagilah beberapa option,
    anak2 dah ada medical card, kalau nak jadi agen MAA Takaful bagaimana caranya?

    my phone no: 013-321 3451 

    Reply
  63. M.Aznor

    Tuan kwn sy pernah membuat pembedahan harian di hospital swasta dan doktor mengatakan tidak perlu duduk wad. Adakah smart medic cover pembedahan harian? Selain itu kalau sebelum ni kita pernah mendapat rawatan pembedahan penyakit batu karang, masih bolehkah memohon mendapatkan kad medic ni. T.kasih.

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Kalau tak masuk wad memang tak cover tuan. Kalau dah pernah dapatkan rawatan sebab batu karang masih lagi boleh apply, cuma MAA Takaful akan minta medical report dan kalau report menunjukkan batu karang masih serius, kemungkinan permohonan ditolak atau diterima tapi penyakit batu karang tak cover.

      Reply
  64. hafizazmi

    Terima Kasih Maa Smart Medic 100.anak saya dimasukkan ke hospital swasta selama 4hari 3malam baru2 ni kerana asma.tp tak tak payah bayar sesen pun.ada medical card smart medic 100 memang berbaloi-baloi.

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Tahniah tuan kerana memilih produk yg terbaik. Semoga tuan sekeluarga mendapat manfaat dari pelan takaful MAA Takaful

      Reply
  65. as

    Sy nak tanya, klu amik insurance takafulink wanita, cover tak untuk bersalin n checkup? 

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Tak cover puan. Pelan ni cover komplikasi kehamilan sahaja.

      Reply
  66. Seri

    Salam tuan agen,

    Saya nak tanya ada tak plan medic card utk warga emas? Ini utk ibu bapa saya..kedua-duanya pernah masuk hospital tapi bukan sebab penyakit serius tetapi kemalangan.

    Reply
  67. esya

    salam. Saya kurang jelas tentang medic card ini (smart medic 100). Boleh jelaskan dengan terperinci tak?? minta quatation untuk isteri (29thn), suami (34thn) ,anak (3thn) dan anak (9bln).. harap mendapat jawapan awal.. Terima kasih..

    Reply
  68. Fuad

    Salam, Saya berumur 38 tahun, dah ada perlindunga insrance dengan MAA selama 10 tahun tetapi belum ada medial card, Sedang mencari. tetapi saya ada darah tinggi yang terkawal. adakah saya layak untuk memhon?

    Reply
  69. Amy

    Saya sudah mempunyai medical card bersama keluarga (CIMB aviva) tapi cover skit je dalam 40k setahun. kalau saya ambil MAA dalam 50 k, bolehkah ia membantu menampung bil hospital ? Kiranya saya pakai kedua-dua medical card itu serentak, sekiranya bil hospital melebihi 50k.

    Reply
  70. esya

    salam. Minta quatation untuk isteri (29thn), suami (34thn) ,anak (3thn) dan anak (9bln).. harap mendapat jawapan awal.. Terima kasih..

    Reply
  71. Zamri Ismail

    saya menyampuk boleh? kalau dah ada medical card annual limit 40 K ..kala nak ambik satu lagi pelan tak ada masalah..contoh kalaukena operate jantung total bil Rm80 k so boleh claim daripada medical card satu lagi…kelemaham kalau ambik medicalcard keluarga adalah sekiranya policy owner meninggal perlindungan semua dependent akan terbatal dan sekiranya sudah ada penyakit kritikal ketika sukar utk dapatkan permohonan polisi peribadi dari syarikat takaful/insurance

    Reply
  72. Azizi Zulkefli Post author

    Esya: Sy dah emel quotation
    Tuan Zamri: Terima kasih jawab bagi pihak

    Reply
  73. ASWAR

    TOLONG BAGI QUOTATION UNTUK SAYA UMUR (27) & ISTERI (26). SAYA NK AMBIL ASING2.
    TQ

    Reply
  74. edee

    currently, saya n family dah ada medical card. Kalau nak switch ke smart medic100 perlu ke waiting period 120hari. (medical card sekarang cover lebih banyak but..mahall lahhh)

    Reply
  75. alya

    boleh bagi quotation untuk sy umur 25 dan kalau sy nk ambil untuk ibu (48) ad darah tinggi dan bapa (54) tiada penyakit…
    terima kasih

    Reply
  76. Hafiz

    Assalamualaikum…

    1 Adakah bayaran premium bulanan akan meningkat mengikut umur setiap tahun?

    2. Apakah perbezaan antara MAA takaful n PRU BSN? (detail skit blh)

    3. Cuba quotekan(medical shj-minimum) utk saya(34 thn), isteri (34), anak1(6), anak2(4), anak 3(1).

    Reply
  77. Perlukan Mcard

    Assalammualaikum,
    Dari segi bayaran pembaharuan, boleh confirmkan jumlah bayaran x bertambah dan follow bayaran yang sama mula daftar.
    Terima kasih

    Reply
  78. mohamadazhan

    salam tuan, apakah caruman ni akan bertukar menjadi simpanan peribadi…? Adakah kita boleh keluarkan keseluruhan caruman yang telah dibuat, berapa jangka waktu dan nilai caruman tersebut?

    Reply
  79. zura

    saya telah ada pelindungan insuran MAA tetapi lum ada medical kad lagi.  perlu x saya ambik medical kad.. Anak saya berumur 5 tahun ada ambil Plan Max Edu dgn MAA tapi lum ada medical kad.. Anak saya telah dimasukkan ke wad di hospital kerajaan baru2 ni kerana demam. Adakah perlu saya nyatakan semasa permohonan medical kad itu nt.Saya berminat untuk ambil medical utk anak saya. minta Quotekan utk saya. Umur 33 tahun. TQ. 

    Reply
  80. Christy Lukin

    salam..
    boleh bagi quotation untuk sy (28thn), Husband (28thn) dan anak (10bln). kad perubatan ni blh guna ke untuk byr ubat-ubatan di klinik swasta (x masuk wad?)- please email me as soon.thank you.

    Reply
  81. linda

    salam, en. azizi, tlg quotekan medical card dan takaful link untuk saya 38 tahun, suami 38 tahun, pernah ada kompilasi darah tinggi tapi terkawal sekarang, anak perempuan 3 orang, 6 tahun, 3 tahun dan 5 bulan. untuk anak kalau diambil sekali dengan pendidikan macam mana? tq

    Reply
  82. ayu

    bolehkah orang yang bankrupsi membeli plan insurance smart medic card ?

    Reply
  83. khairul

    Salam. Kalau sekarang saya 35thn kena byr RM633 setahun. Bila umur meningkat ke 40, jumlah bayaran menjadi RM874 setahun (plan 1). Betul tak.? Terima Kasih.

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Betul tuan kalau tuan ambil medical card sahaja. Kalau nak elakkan kenaikan, ambil sekali dengan pelan Takafulink.

      Reply
  84. myra

    minta tlg bg perbezaan antara maa takaful dan prudential bsn

    Reply
  85. Suriaty

    Salams… tolong pm saya quotation untuk anak-anak saya :
    1) Lelaki -umur 7 tahun
    2)Lelaki -umur 3 tahun.
    Saya nak plan yg rendah or sederhana…jgn yg terlalu mahal. Terima kasih

    Reply
  86. alam

    saya berminat nk amek medic 100 nie..anak saya umur setahun tp sayan n wife pn nk jugak,ada plan medic 100 tp plan 1 family x?rasanya lebih jimat klu masuk 1 family..tq.

    Reply
  87. Nurulhuda

    Salam, saya pengguna medic card MAA smart medic satu family ambik. Anak saya bronchitis tahun ini tabu ke 3 masuk ward. Memang xpyh bayar apa2. Only tahun ni kena byr 10% co takaful sbb ambk bilik lebih

    Reply
  88. Nurulhuda

    Oppss.. Tak abis lagi… Sebab bilik cover rm200 masa tu single and double room full. Saya dah merasa

    Reply
  89. Ati

    Salam En. Azizi.
    Saya masih mencari insurans takaful yang bersesuaian dengan saya dan suami saya.
    Umur saya 32 dan suami 37 tahun. 
    Tiada masalah kesihatan setakat ini. Insya Allah. Cuma saya tak paham perlu ke saya amik smart medic dan takaful wanita? Kalau amik pelan smart medic dan takaful hayat, berapakah jumlah premium yang pelu saya bayar? Dan pelukah saya pilih individu takaful atau keluarga?
    Terima kasih:)

    Reply
  90. Ahmad

    salam,
    saya berumur 26 tahun,tiada masalah kesihatan,tidak merokok.

    berapa bayaran bulanan yg agak rendah saya boleh dapat.Kalau dalam bawah rm 100. sbb mgkn saya nak ambil sekali dgn bakal isteri saya,tapi berasinganlah.TQ

    Reply
  91. cynthia

    boleh tak hantar quotaion untuk anak saya umur 5 tahun…sihat x ada sejarah penyakit

    Reply
  92. roslan

    boss saya ada baca kat satu blog mengatakan mulai sekarang semua medic card akan dikenakan ko takaful 10% . Arahan ini dikeluarkan oleh bank negara. kalau betul rugi la kan….

    Reply
  93. ROSLAN

    TUAN, kalau saya claim sebab jantun, adakah primium pada tahun hadapan akan meninggkat? kalau ye anggaran berapa peratus?

    Reply
  94. Azrul

    Medial card ni Ada breakdown ada x? Cthnya kalu duduk ward lebih had kelayakan Ada kena byr lebihan ikut percent Dari total bill?

    Reply
  95. nazri

    Salam, saya tgh cari med card. betul ke med card maa ni byr bil 100% sebab agent takaful lain kata maa akan denda kalu kita masuk bilik mahal dan kalu doktor masuk lawat lebih dr sekali sehari pun sy kena denda byr lebih. satu lg agent kata maa akan caj ikut umur dan kena renew setiap tahun. tolong bgtau..tq

    Reply
  96. Lan

    adakah wang caruman bagi pelan medical card ini dikira saving juga yakni sekiranya kita ingin berhenti mencarum, adakah wang caruman diperolehi semula. kemudian sekiranya tiada claim yg dibuat dlm sesuatu tahun, terdapatkah NCB?

    Reply
  97. Mohd Melayu

    Assalamualaikum.
    Saya 30 tahun.
    Saya sedang berjinak2 mencari medicalcard.
    Apa beza secara detail AIA , AIA AFG Takaful punya medical card vs MAA,MAA Takaful.

    Reply
  98. shikin

    tlg brief melalui email pasal kena renew, caj ikut umur n any denda yang akan dikenakan.tq

    Reply
  99. hafiz

    soalan sy. Mcm ne dgn perundangan syarak adakah kad medical ni sah dari syariah

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Bila kata produk Takaful, memang takda masalah dari sudut perundangan syariah.

      Reply
  100. nor

    Saya tgh survey medikal card sekarang ni. saya berumur 29 thn, tak merokok, kesihatan baik.jadi berapa premium yg saya kena bayar yer?

    Reply
  101. Pingback: Kad Perubatan Syarikat (Medical Card Company) | Teralogies - Harta Pusaka & Takaful

  102. eija

    Salam, saya tgh survey medical insurans utk saya dan anak. umur saya 30 dan 2 thn. berapa premium yg saya kena bayar yer?

    Reply
  103. eija

    lagi satu, untuk avoid dari kenaikan bayaran mengikut umur, saya perlu ambil skali takafulink.tul x? so berapa rate yg saya kena byr?

    Reply
  104. khairol adha

    salam, saya ada ambil insurans kelompok utk family. premium murah, cuma saya ragu2 kenapa ianya murah dan ada kelemahan2 lain atau perkara yg disembunyikan

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Saya nak kena tengok polisi dulu tuan, baru saya boleh komen.

      Reply
  105. ima

    salam…sy tengah survey medical card utk ank2 n untuk saya. sy 37thn ank 13 thn, 11 thn n 9 thn. selain itu nak tau gak pasal life insuran

    Reply
  106. F. Zakaria

    Salam,
    Boleh saya dapatkan quote untuk saya 38thn, isteri 36thn, anak 12thn, 9thn, 6thn & 1thn. Bilik 200 ye?
    Wassallam

    Reply
  107. enaisa

    salam.saya nak tanya macam mana kalau kita join dua2 pelan insurans,takafulink haji n madical card.adakah kita akan dapat manfaat khairat kematian kedua2 nya apa bila kita meninggal? mintak penjelasan nye.thanks

    Reply
  108. Elly

    ader tak plan tuk warge tue?
    ayah thn 1942, mak thn 1948. sempat lg ker nk amik medical card:(

    Reply
  109. zai

    salam.saya nak tanya.boleh tak jika saya nak menyertai kad perubatan MAA sahaja?berapa bayaran bulanan untuk anak saya yang berumur 2 tahun?

    Reply
  110. nor

    sy seorg doktor dan sy memerlukan insurans yg dpt memberi perlindungan jika sy mendpt penyakit drpd pekerjaan sy.(ebagai contoh,terkena jarum drpd pesakit yg ada HIV dan sy mendpt HIV).ada ke perlindungan insurans utk high rik job mcm sy i?boleh tolong emailkan maklumat lanjut jika ada?TQ

    Reply
  111. Fazilah

    salam.. en. aziz..
    saya baru bekerja, b’cadang nk ambil medical plan utk diri (24thn), ibu (44thn) dan bapa (54thn). berapa yg perlu sy bayar utk starting plan n bulanan? tq.

    Reply
  112. wan

    salam. menarik juga. tengah2 survey medical card dan cover life skali. pakej ni ade simpanan tak? kire safe and saving boleh tolong quote harge..sy umo 31, wife 33..anak 4 bulan..

    Reply
  113. rashidi

    Salam saya nak tanya jika saya demam dan nak dapatkan rawatan ke hospital sebagai pesakit luar masih boleh gunakan medical card atau duduk wad baru boleh guna.dan adakah 100 % tak dikenakan apa2 bayaran serta adakah semua penyakit di cover

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Kalau tak masuk wad, tak boleh guna. Kalau masuk wad 100% cover dan semua penyakit cover.

      Reply
  114. liza

    Assalamualaikum, saya dah ade medical card MAA. Penah masuk hospital untuk kes gastrik & endometriosis. Misal kate kalau saya nak amik medical card 1 lagi dan nak amik smart medic 100 ni, adakah penyakit endometriosis dan gastrik tidak akn di cover oleh smart medic 100 ni? Terima kasih.

    Reply
  115. farid

    salam, berminat dgn medical card nie.. takaful hayat dah ada ngan prubsn.. sy dan wife umur 28, anak setahun.. tak merokok n kerja di pejabat sahaja.. boleh email plan yg bersesuain dan minima pembayaran bulanan/tahunan.. tqvm..

    Reply
  116. liza

    Assalamualaikum, saya dah ade medical card MAA medicalife. Penah masuk hospital untuk kes gastrik & endometriosis. Misal kate kalau saya nak amik medical card 1 lagi dan nak amik smart medic 100 ni, adakah penyakit endometriosis dan gastrik tidak akn di cover oleh smart medic 100 ni? Dikira sebagai penyakit sedia ada lha kan?Terima kasih.

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Ya, dikira penyakit sedia ada sebab MAA Medicalife bukan produk MAA Takaful, ia produk MAA Assurance dan sekarang dah tukar jadi Zurich.

      Reply
  117. Amy

    Sy berminat. Boleh hantar qoutation utk 2 orang dewasa (age-30(p) dan 31(l)) dan kanak2 (age-5(p))

    Reply
  118. ibrahem

    tuan, saya bercadang utk sertai maa takaful, jadi mohon di beri quation:
    anak pertama 7 thn, anak ke-2 umur 4 tahun, anak ke-3 umur 9 bulan, 
    saya berumur 32 thn, isteri 32 tahun ,
    saya merokok,
    , BERAPA KOS BULANAN JIKA  PAKEJ ? DAN JIKA MEDICAL CARD SHJ..
    HARAP TUAN DPT BERI PENJELASAN.THANKS. 

    Reply
  119. zaitun

    salam.boleh tak kalau saya nak amik medic card sahaj/utk anak umur setahun 7 bulan & anak umur 30 hari.

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Boleh puan, nanti saya emelkan quotation

      Reply
  120. adah

    saya berminat smart medic 100.usia 35.perempuan dan tidak merokok…berapa bayaran bulanan utk kad ini

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Maaf puan, kalau puan nak ambil medical card sahaja, bayaran perlu dibuat secara tahunan.

      Reply
  121. ayu

    Assalamualaikum..
    boleh x encik beritahu perbezaan antara medic card ni dengan cuepacs care?? medic card ni hanya untuk individu tapi cuepacs care bleh utk satu keluarga dan lebih jimat… tapi saya masih tidak pasti untuk ambil pelan yang mana satu untuk saya dan anak yang berumur 4 bulan… tq..

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Salam,

      Medic card cuepacs care setahu saya had tahunan dia rendah dan satu keluarga berkongsi had yang sama. Memang murah, cuma bila salah seorang ahli keluarga dan buat claim besar, ahli keluarga yang lain dah tak boleh pakai kalau had dah habis. Lagi satu saya pernah tengok broshur pelan ni, ada had untuk lawatan doktor pakar. Kalau doktor pakar buat lawatan lebih sekali, lawatan yang kedua dan selebihnya kena bayar sendiri. Ini setakat yang saya tahula. Kalau tanya saya, baik ambil kad individu sebab masing-masing ada had penggunaan sendiri, tak berkongsi.

      Reply
  122. eLLa

    sy nk tahu tntang pelan medical card beserta dgn education plan untuk anak berumur 2 tahun.sy berumur 30 tahun dan suami 29 tahun..Plan yg lebih sesuai family plan or perseorangan..

    Reply
  123. zaiemah

    saya berumur 33, suami 40, anak 10thn, 8thn, 4thn n 1thn,semua dah buat ins tapi tiada med card.saya tiada penyakit tetapi suami ada tiroid. boleh tahu anggaran utk medical card stand-alone.tq

    Reply
  124. Fariq

    Tlg emel plan yg terbaik utk pelaburan dan tanpa pelaburan.. Sy dan isteri 29thn, anak 2thn

    Reply
  125. zuriani

    salam..sy nak tanya. adakah berat badan mempengaruhi permohonan smart medic card 100 nie.

    Reply
  126. busu

    ANAK 5 TAHUN DOWN SYNDROME.TAK ADA PENYAKIT. BOLEH APPLY MEDIC CARD KE,TQ

    Reply
  127. busu

    mana lebih elok benefit.samaada stand alone dengan pendidikan 100rm atau Pendidikan RM130 (include Medic Card). Sila terang. Pening ni…..

    Reply
  128. aZ

    saya dah ada darah tinggi boleh apply insurans ke? umur 29 tahun

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Boleh tapi ada kemungkinan darah tinggi tak cover.

      Reply
  129. Mohd Rizal Bin Atan

    Saya 39 tahun,
    Isteri 36 tahun,
    Anak Pertama – 10 tahun
    Anak Kedua – 6 tahun
    Anak ketiga – 2 tahun
    Anak keempat – 2 bulan

    Mohon tuan hantar proposal medical cards untuk saya

    Reply
  130. alongwanie

    salam.. sy nk tanya…sy de plan nk amik medical card . . n pakcik sy cdanga suh amik maa… tp serius.. sy x bpe nk paham lg pasal byran ni… sy thun ni umur 20 thun… bole details kn lg ke pasal mdic crd ni ? ='(

    Reply
  131. puteri

    salam cik..anak saya berumur 2 tahun dan pernah demam panas sehingga fits (tarik) tapi alhamdulillah takde ape2 effect (simple fitting sbb dia premature baby mase lahir) boleh ke saya apply kad ni? saya harap  cik dapat beri cadangan terbaik..tq

    Reply
  132. puteri

    salam cik..anak saya berumur 2 tahun dan pernah demam panas sehingga fits (tarik) tapi alhamdulillah takde ape2 effect (simple fitting sbb dia premature baby mase lahir) boleh ke saya apply kad ni? saya harap  cik dapat beri cadangan terbaik..tq

    Reply
  133. Zamilah Husain

    salam, saya dah ambik pelan 1 medical card ni utk anak saya dah setahun lebih, saya nak tanya medical card ni cover tak kalau untuk rawatan pesakit luar. Medical card ni ada bagi contohnya bonus tak untuk pemegangny?

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Zamilah – Cover untuk kes kemalangan shj. Bonus takda puan.

      Reply
  134. Zam

    Ingin mendapatkan medical card takaful untuk kedua ibubapa dan diri sendiri.

    Ingin mencari plan minimum yang dapat ditawarkan + pelan tambahan (sekiranya perlu) untuk membolehkan bayaran dibuat secara bulanan.

    Berikan juga maklumat sekiranya ada juga menawarkan pakej keluarga atau pasangan.

    Juga mohon penerangan kerana saya ada mendapat maklumat dari rakan  claim MAA Takaful adalah melalui proses pihak ketiga jadi ia akan menjadi lambat dan kadangkala sedikit rumit. Harap dapat di perjelaskan atau di perbetulkan.

    Maklumat tambahan,

    Saya,
    Umur : 28 – 8 okt 84
    Tiada sebarang penyakit
    Bekerja sektor swasta – pekerjaan risiko rendah
    Tidak merokok
    Ingin mencari pelan individu paling minimum kerana syarikt juga dh sediakan medical card pkerja

    Ibu,
    Umur 50 – 07 Mac 1962
    Kerja swasta sebagai eksekutif penilaian hartanah
    Tiada sebarang penyakit
    Tidak merokok

    Ayah,
    Umur : 57 – 05 Okt 1955
    Bersara skrg bekerja sndri (printing)
    Tiada sebarang pnyakit

    Utk ibubapa cadangkan juga pelan minima yg dpt ditawarkan – listkan juga dari plan minim ke sederhana

    Mohon maklum balas melalui email. Terima Kasih.

    Reply
  135. Ad Shah

    Ingin bertanya jika hanya mengambil hanya medical card. Adakah perlu renew setiap tahun tanpa miss. Apa akan terjadi jika tidak renew tahun berikut nya. Berapa lama tempoh validity kad untuk di renew selepas tamat tempoh. Boleh kah plan di upgrade untuk tahun akan datang semasa renew medical card. Hospital manakah yang di cover under medical card ini? Mohon maklum balas dan penjelasan dari pihak tuan. Terima kasih.

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Kalau ambil medical card sahaja, memang caruman tiada sebarang pulangan, tapi kalau ambil sekali dengan takafulink, ada pulangan dari pelan takafulink tersebut.

      Reply
  136. razak

    salam …sebenrnya saya kurang jelas lagi dgn insuran ni..andai kata saya hendak abmbil insuran untuk anak saya yg berumur 5 tahun untuk pelan 2..berapakah sebenarnya caruman bulan2..dan bila anak saya dah besar berumur 25 tahun .saya hendak berhenti dari mencarum .adakah saya akan dapat kembali caruman saya sedikit.

    Reply
  137. fadzli

    Hi admin,

    artikel yg sgt menarik untuk dikongsikan. moga2 masyarakat lebih prihatin dengan kepentingan insurans dan medical card.

    nice article nice blog.

    Reply
  138. riduan

    tuan. tolong email qoutation untuk takaful link + medical card. umur 38 tahun. tak merokok. tak ada sebarang penyakit

    Reply
  139. Aisyah

    Salam,
    Saya nak ambil pelan takaful untuk anak2 saya yang berumur 7 tahun & 5 tahun.  Apa plan yang sesuai ye? Saya & suami sudah ada polisi insuran hayat. Harap dapat membantu.

    Reply
  140. mohd

    Kalu dh pernah claim hospital, next year punye premium tetap ikut jadual ke atau lain?

    Reply
  141. mohd

    Kalu saya beli medical kad pd umo 25..adakah premium yg sy byr tu tetap sama pda sy umo 35 ?

    Reply
  142. Muhamad Anas

    Salam,
    Saya ingin bertanya, apakah perbezaan diantara Smart Medic 100 dan Medicalofe 210?

    Reply
  143. Syed

    Salam,
    Boleh quotekan untuk keluarga saya:-
    – 1 orang dewasa 38 tahun
    – 1 orang dewasa 33 tahun
    Anak2 masing2 umur 8,5,3 tahun.
    Ambil plan SmartMedic Plan 1.
    TQ/

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      Boleh attach dengan takafulink tuan. Semak emel tuan nanti.

      Reply
  144. Fauzi Radzi

    Salam…
    Saya 48 tahun,
    Isteri 36 tahun,
    Anak 1 – 12 tahun
    Anak 2- 10 tahun
    Anak 3- 06 tahun
    Anak 4- 02 tahun
    Saya x merokok.Boleh quotekan plan terbaik untuk keluarga saya
    dengan premium yang berpatutun.
    RQ

    Reply
  145. ISMAIL BIN MOKHTI

    Setelah insuran nyawa telah samapi ke tempoh maturitinya, saya bercadang hendak ambil medik kad. Saya berumur 50 thn (30/6/13). Ada tak skim insuran ini berserta sekali dengan pelaburan, JIka ada berpakah jumlah yang berlu saya bayar untuk setahun.

    Reply
  146. nan

    Salam,
    Saya memerlukan medical card for family tolong berikan quotation kpd saya.

    Saya x merokok..
    Saya lahir 79 ogos
    Wife 80 nov
    Anak1 2005 jun lelaki
    Anak 2 2009 jan p
    Anak 3 2012 jan lelaki 
    Tq

    Reply
  147. Nor Fadhlina bt Omar

    salam, sy nk tanya medical card stand alone, sy dh suami berumur 35 thn pd hrjadi akan dtg. kami berdua adalah government servant, mempunyai anak yg berumur 6 thn pd 23.1 ni, 8 ,9 dan 4 thn pd hr jdi akan dtg

    Reply
  148. Ronnie Bibi

    Salam, saya sedang mencari pelan card medical, sya dah mendapatkan quotation untuk card medical prudential pruflexi. Boleh tak bagi perbandingan  card MAA dgn Pru. Sya 32 & tidak merokok. Tq.

    Reply
  149. AIRIN

    Nak quote utk ayah saya. merokok. tarikh lahir 25/12/1955. Medical card dan bayaran bulanan. Plan 1.
    Soalan lain ialah: bagaimana saya nak lihat statement dan policy saya? boleh lihat secara online?

    Reply
  150. afifi

    Salam azizi, bboleh bbg qquotation uutk 3anak uumur 1bulan, 4tahun dan6tahun..medical ccard sstand aaLone..brapa?

    Reply
  151. Thoha

    Salam,, sy nak dapatkan qoutation utk medical card+investment..
    Tarikh Lahir 11/11/1980
    Merokok
    Pekerjaan : Account Assistant
    Lelaki
    Budget : RM110-150

    Reply
  152. azlina

    saya ada penyakit tyroid x pernah buat operation bleh ka saya ambil medical cad

    Reply
  153. abdul malek

    Tuan, Saya berumur 37, isteri 35 dan anak 9 tahun dan 5 tahun. Boleh bagi quotation kepada saya.

    Reply
  154. faiz ibrahim

    salam tuan, sy sedang mencari medical card utk ibu. walaupun ibu saya telah mempunyai asma dan darah tinggi. adakah terdapat pelan/medical card yg sesuai?

    Reply
  155. Norhuda

    Salam, sy bercadang untuk mendaftarkan anak saya yg berumur 18 tahun  untuk menggunakan pelan maa ini. Tp adakah kad ini boleh digunakan dgn serta merta?

    Reply
  156. siraza hasfa

    Salam, Boleh quote premium untuk pelan medikal kad + takaful hayat untuk suami. Umur suami 35, perokok, seorang mekanik.

    Reply
  157. lynda

    saya ingin bertanya tentang insurans bagi suami saya. dia tak merokok tapi ada sakit asthma. sekarang ada ambil pru bsn insurans tapi tak cover asthma. so plan k tukar insurans. So insurans apa yg sesuai dn bulanan berapa

    Reply
  158. nikki

    salam..saya nk amik medical card utk family saya dan saya gak..mcm mane yer?tq 🙂

    Reply
  159. Wan

    Saya merupakan penghidap TB pada 2009 dan disahkan bebas TB sehingga hari ini. Adakah sebarang plan yg boleh sy ambil mulai hari ini? 

    Reply
  160. Asfazyaniranis

    Assalamualaikum… sy nk tanye ade x plan utk medical card + saving? leh quote utk sy x? sy bujang lg…

    Reply
  161. Ali Huddin Junus

    Bagaimana kalau nak jadi agen MAA Takaful Medic Card 200 stand alone

    Reply
  162. saiful

    Salam tuan..kalau sy nak ambil medikal card(200)..umr 23 thn..brpe pelu sy bayr..dan takaful link pula mcm.mana..

    Reply
  163. azrol

    Saya nak ambil medical card untuk anak saya berumur 30 hari lebih…berapa senarai bayaran nya dan apa cadangan yang terbaik….kalau boleh saya pun nak sekali…umur saya 28 tahun…

    Reply
  164. azrol

    Saya nak ambil medical card untuk anak saya berumur 30 hari lebih…berapa senarai bayaran nya dan apa cadangan yang terbaik….kalau boleh saya pun nak sekali…umur saya 28 tahun…saya merokok tetapi bebas penyakit….

    Reply
  165. siti

    salam. nak tanya,
    saya dah ada medical card maa takaful, sy ambil pelan perlindungan wanita rm200 sebulan. so, skrg ni sya nak ambil pelan tabung pendidikan maa takaful beserta dgn perlindungan sekali untuk anak sy berumur satu tahun. soalannya
    1. berapa kah bulanan yg perlu sy bayar utk ambil pelan pendidikan + perlindungan + medical card utk anak sy? Saya dah ada medical card, perlukah lagi utk anak ada medical card? atau dengan pelan perlindungan+pendidikan+medical card boleh jd lg [email protected] RM100 potongan sebulan???cth rm50 sebulan je ke…mcm mana tuan?????

    Reply
  166. ayramika

    salam,

    Jenis perlindungan mcmna yg sesuai untuk ibu yang berumur 58 tahun. Sihat dan tiada penyakit.

    Tq.

    Reply
  167. roziana jamaludin

    Assalamualaikum…..
    Sy berumur 32 tahun masih bujang sy berminat dgn insurant encik.saya tgl di pekan pahang saya harap encik boleh bantu saya macamner cara sy untuk memohon dan sistem pembayaran macamner.kalau boleh saya nak tau ejen encik yg berhampiran dgn tempat saya.terima kasih saya harap mendapat kerjasama dr pihak encik.

    Reply
  168. abdul rahman

    macam mana nak apply medical card+apa syarat syarat nya.

    Reply
  169. faizal

    salam encik..saya ada darah tinggi bolehkah saya ambil medical card nie..jika boleh bape jumlah bayaran bulanannya untuk saya 32 thunn istri 31 thn…

    Reply
  170. nizam

    As salam tuan…Adik perempuan saya berumur 27 thn. Dia berminat utk ambil medical card & Takaful Hajj. Yg mana satu plan yg terendah yg sesuai utk dia samada standalone @ rider?

    Sekian Terima Kasih

    Wassalam

    Reply
  171. Khalid Abdul Walid bin Othman

    Berkenaan dengan medical card keluarga..

    Reply
  172. Khalid Abdul Walid bin Othman

    Berkenaan dengan medical card keluarga..caruman bulanan

    Reply
  173. Zol Helmi

    salam tuan menarik juga ni.. tolong emel,whatsap ke 017-2838708 utk sebut harga medic card keluarga saya, saya dan isteri umur 30, anak 3 orang, 6thun,4tahun,dan 6 bulan. kalo boleh nak pulangan selepas tempoh matang dan ada insuran hayat sekali ya. terima kasih tuan…. doakan saya dapat insuran terbaik utk keluarga ya..

    Reply
  174. emy

    Blh quote untuk medical card shj..stand alone untuk saya 35 thun , anak anak 6 thn,3 tahun dan 1 tahun..tq

    Reply
  175. masnieza

    salam. sy berumur 36 thn (8/9/78). Anak 6 thn(17.7.2008), 8 thn (30.04.2006) dan 9 thn (17.03.2005). Blh cadangkan kepada sy plan insuran unt sy n anak2. sy nk plan insuran yg ada medic card. tqvm

    Reply
  176. Hafiz

    medical card cover saya 31,isteri 32 dan 3 org anak 4thn,3thu,1thn.brp perlu bayar?

    Reply
  177. azhar jaafar

    aslamualaikum saudara. saya azhar jaafar berminat imengetahui palan medica2015 dan plan pendidikan anak. saya berumur 48 tahun , seorang perokok dan tidak mempunyai sebarang penyakit. saya berkerja sebagai polis dan anak saya berumur 6 bulan. Boleh kah saudara memberi sebut harga atau plan terbaik untuk saya dan anak…sekian terima kasih

    Reply
  178. Ivy Ismail

    Assalamualaikum

    Saya akan berumur 40tahun pada 3hb march. Sedang mencari medical card.

    Terima kasih

    Reply
  179. Shazrin

    Salam,

    Ibu saya berusia 63 tahun, masih bolehkah beliau mendapatkan medical card?Jika boleh berapa bayaran bulanan?

    Reply
  180. fauzan

    Assalamualaikum tuan,

    medical card utk satu family… yang boleh cover anak demam panas ke , asma atau pun semput kena masuk wad utk rawatan selanjutnya dan cover bagi ibu yg mengandung dan dimasukkan wad utk rawatan seperti tekanan darah tinggi, kencing kotor , potassium rendah ,hb rendah sebelum bersalin dan selepas bersalin

    Reply
  181. Zaiti

    Salam, saya berminat dgn plan family medical card
    saya berumur 44 tahun , berapa kos bulanan yang perlu saya bayar, keluarga saya ada seramai 3 orang.
    saya inginkan penjelasan yang detail kerana menurut kawan saya pemegang MAA medical card ada sesetengah charge hospital yang insuran tak cover.

    terima kasih

    Reply
  182. alirazak

    assalam tuan
    saya umur 37, wife umur 28
    anak 5 tahun & 3 tahun
    blh hantar cotation medical card tak

    Reply
  183. zarina

    boleh x en azizi emailkan qua tok insurans secara detail samada hanya medical card @ bersama simpanan

    Reply
  184. Halim Din

    Tuan

    Boleh bagi quot untuk medical card AIA stand alone dan yg ada saving

    Lelaki umur 28, tak merokok, kerja ofis

    Reply
  185. Siti

    Medical card untuk warga emas ada tak untuk AIA ni? Kalau ada berapa harga?

    Reply
  186. Azwan

    Assalamualaikum, Sy nk bertanya manakah pelan insurance terbaik utk medical card? Sy berusia 40 tahun. Tiada penyakit kritikal lain cuma sy pernah warded kerana gastrik. Adakah sy layak utk memohon? Terima kasih.

    Reply
  187. JZA

    Assalammualaikum tuan,

    Saya dan pasangan ambil TKF A-LIFE MED REGULAR-i Family Takaful bersamaan RM 138.00 sebulan
    coverage kami berdua RM 100k, maksudnya RM 50k limit per year kan? Tiada limit utk seumur hidup..
    Tapi plan sy ni tak cover Critical Illness dan tiada invesment..

    rakan saya perkenalkan plan baru takaful ikhlas..
    RM 300 sebulan utk saya dan pasangan, cover RM 850k setiap seorang utk per year, ada Critical Illness dan investment..

    Boleh tuan advice plan AIA yg boleh sy upgrade utk dpt yg sama mcm plan takaful ikhlas ?

    Tima kasih tuan..

    Reply
  188. Fida

    Boleh e-mail quotation untuk 3 organisasi anak
    11 tahun
    8 tahun
    3 tahun

    Reply
  189. Hana

    Salam..apa perbezaan prudential dengan MAA/AIA. Masuk hosp..dpt alaun tak?

    Reply
  190. Wan Ahmad

    Salam, saya berminat untuk mendapatkan pakej insuran untuk isteri dan saya sendiri? boleh bagi benefit untuk isteri dari segi penyakit, bersalin, kesihatan, pelaburan dan simpanan? Saya dan isteri berumur 25 tahun, dua-dua kerja kerajaan dan belum memiliki anak? Paling penting pakej yang patuh syariah. Terima kasih

    Reply
  191. Adi

    Salam,

    Harga med card stand alone utk family package masih sama ke seperti di atas?
    Boleh beri details plan famili med card yg terbaru?

    Terima kasih

    Reply
  192. MF

    Salam sejahtera,

    Saya berminat nak dapatkan quotation bagi pelan investment link untuk keluarga (Suami+isteri+4 orang anak).

    Terima kasih

    Reply
  193. naz

    salam tuan, send saya quotation untuk suami isteri dan dua anak

    Reply
  194. amira

    salam. boleh dapatkan quotation untuk medical card dan takaful wanita?

    Reply
  195. Nadiah Ahmad Fuad

    Salam..bole tahu perbezaan antara PruBsn /MAA/AIA. Masuk hosp..dpt alaun tak? Yang mana bagi full coverage?

    Reply
    1. Azizi Zulkefli Post author

      AIA ada full cover medical card dan ada elaun hospital.

      Reply
  196. zainor

    Umur 57 dgn record darah tinggi layak ker?
    Kalau ada ..pekej yg sesuai..

    Reply
  197. Pn Ima

    Assalammualaikum En,
    Boleh emelkan saya Pelan untuk Individu wanita 40an yang bayaran RM100 sebulan?
    Thank you tuan.

    Reply
  198. Izarney Harney AK

    Saya nak tya, saya umur 36 suami umur 34 Dan memiliki twins boys umur 3years & 1 baby girl umur 9months..
    Saya nak ambi package medical card whole family + investment..
    Soalan saya d sini , baru2 ni saya d diagnosed ada darah tinggi Dan makan ubat, suami x ada masalah stakat ni , alhamdulillah dan twins saya yg 1 tu disahkan dr lahir ambiguous genitalia but sihat walafiat, alhamdulillah Dan anak baby girl saya jg x ada sebarang masalah… alhamdulillah…

    Boleh ka saya dapatkan package medical family ni dgn situasi saya Dan anak twins saya seorg itu tuan…

    And saya jg klu Boleh minta d cadangkan plan yg trendah yang saya mampu bayar stiap bulan tanpa lapse memandangkn economy yang teruk bagi keluarga yang mcm saya tp memerlukan jg Perlindungan bagi berjaga jaga……

    Terima kasih Tuan

    Reply
  199. Afiq

    Assalam,

    Boleh bagi quotation utk perkara berikut:

    Pakej Suami (28 Tahun) + Isteri (28 Tahun)
    Pakej stand alone (anak – 2 tahun)

    *pakej medical card + saving
    *pakej A Plus Health

    Reply
  200. Azhar

    salam. untuk anak umur 1( lelaki), 5( perempuan), 14( perempuan) dan 16( lelaki) . bemula 2020.
    boleh dapatkan quotation for both standalone and rider/investment link. premium yang agak rendah jika boleh
    tkasih

    Reply
  201. Azizi Zulkefli Post author

    Saya dah emelkan semua sebut harga yang diminta

    Reply
  202. Muhd Hadi

    Salam,boleh saya dapatkan sebutharga medical card

    Suami (28tahun)
    Isteri (30tahun)
    Anak (2tahun)

    Reply
  203. Anis

    Assalamualaikum..
    Sya sdg survey medical card yg sesuai utk famili..suami + isteri + 4 anak (umur 18, 16, 12 & 8thn).
    Buat masa ni suami sya, medical expenses ditanggung oleh syarikat suami bekerja.

    Reply
  204. Wan

    Salam, boleh emailkan quotation untuk standalone & rider policy tk?
    Me (32 yr old)
    Wife (32 yr old)
    3 Daughters ( 6, 5 & 1 year old)

    Reply
  205. shida

    Salam sejahtera,

    saya berumur 39 tahun dan suami berumur 37 tahun dan saya mempunyai 2 org anak perempuan dan belum mempunyai apa-apa medical card
    Saya berminat nak dapatkan quotation bagi pelan investment link untuk keluarga
    Terima kasih

    Reply
  206. Mohd Salimy Bin Md Rais

    En.Azizi…saya akan berumur 40 tahun dan wife saya berumur 36 tahun. Ada 2 orang anak lelaki berumur antara 8 hingga 10tahun…..saya sedang mencari Medical Card utk ‘satu family’ dimana saya sebagai payor dan dengan sekeping kad boleh diguna oleh isteri saya ketika ketiadaan saya disisi bagi tujuan kemasukan kemana-mana panel hospital secara ‘cashless admission’…sebab kadang2 hospital mintak deposit dulu baru boleh admit…..kalau boleh bagitahu sekali berapa anggaran premium setahun.

    Reply
  207. Zura

    Boleh bagi quotation seperti di bawah

    Suami & isteri berumur 45 tahun
    Anak
    19 tahun
    17 tahun
    14 tahun
    12 tahun
    07 tahun

    Reply
  208. marlina

    mohon quotation untuk medical card
    -ister 30 thn (tahun 2020) – tidak merokok
    -anak berumur 2 tahun (thn 2020)

    soalan
    1.adakah medical card MAA nie ada ko -takaful?
    2.Ada hibah?
    3.Ada Elaun kemasukan wad?
    4.boleh pakai untuk rawatan di klinik atau pesakit luar tanpa perlu masuk wad?
    5.ada pampasan kematian atau kemalangan?
    6.Ada had limit umur?
    7..apa yg pemegang kad maa takaful dapat dgn ada nya medical card nie?

    Reply
  209. Siti

    Assalam.. sy berminat nak tau lebih lanjut dengan insurans aia ni..
    Saya dan suami berumur 34tahun..suami merokok..
    Mempunyai 2 org anak, perempuan 6thn, lelaki 4tahun ( g6pd )
    Boleh send quotation aia utk family package dan investment link..tq

    Reply
  210. Geoffery

    Saya dah berumur 55 tahun ni dan bercadang nak ambil medic card ni tapi xto mana satu yang berbaloi. Rata-rata insurance medic ini saya lihat sama coverage tapi harga berlainan. Boleh bantu saya.

    Reply
  211. Anizan

    Kalau saya nak dapatkan quottation medical card untuk anak umur 12,11,9,3dan 8 bulan dan suami 36 tahun(ni dah ada i suran tp nak tau juga kalau ada pakej lagi menarik)dan adakah insuran ni ada termasuk simpanan?.tq

    Reply
  212. Hisham

    aslkm boleh minta quotation aia medical card… lelaki umur 34 tahun… tak merokok danbtiada sakit kronik ..tq

    Reply
  213. Ariff

    Salam. Mohon quotation untuk medical card : (plan keluarga)
    1. Suami umur 33 tahun ( tidak merokok)
    2. Isteri umur 28 tahun ( tidak merokok )
    3. Anak 1 umur 6 tahun
    4. Anak 2 umur 4 tahun
    5. Anak 3 umur 2 tahun
    6. Anak 4 dalam kandungan (2 bulan)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *